Bosch - Luftvärmepump

Bosch luftvärmepumpar

Under kalla dagar behöver hus och fjällstugor uppvärmning. Ett miljömässigt val som dessutom sparar pengar är att använda en luft-luftvärmepump från Bosch. Denna utvinner värme ur utomhusluft – för att sedan sprida denna inomhus. Perfekt till villan, sommarstället, garage och förråd.

Hitta rätt dimension och effekt för dig här i vårt stora sortiment av luft-luftvärmepumpar.

Fördelar med Bosch

Värmer och kyler – när du vill

En smart investering är en luftvärmepump, som drar minimalt med el och dessutom ser till att förflytta energi och skapa värme i ditt hem. När sommarsolen är hög och det blir olidligt varmt inomhus, kan du välja att kyla med värmepumpen, då den även fungerar som en smart AC.

Luftrening och värme

Alla pumpar med luft-luftvärmeteknik från Bosch är tystgående och renar luften samtidigt som de sprider värme – eller kyla, beroende på vad som önskas. Luftreningen sker på så vis att partiklar, mögel och damm reduceras av luftvärmepumpens fläkt. Det gör att inomhusklimatet inte bara blir mer behagligt, det blir dessutom mer hälsosamt att vistas i.

Vilken Bosch luft-luftvärmepump passar dig?

Kanske vill du värma upp ett garage, en stuga eller ett helt hus? Storleken på ditt hus kommer avgöra vilken dimension av luft-luftvärmepump du behöver för att den ska klara av att göra sitt jobb.

  • Bosch Compress 5000 AA 5.0 – testad i råkall klimatzon och har en underhållsvärme på 10°C. Värmer 30–90m².

  • Bosch Compress 5000 AA 6.0 – har en högeffektiv luftrening och värmer en yta på 30–130m².

  • Bosch Compress 7000 – en ännu starkare luft-luftvärmepump som värmer en yta på 30–150m².

  • Bosch Compress 8000 – den mest kraftfulla luftvärmepumpen i sortimentet från Bosch, och värmer en yta på 30–180m².

Beroende på ytan du ska värma upp har du flera pumpar att välja på. Tänk på att det alltid är bättre att överdimensionera än att underdimensionera när du räknar på ytan. En överdimensionerad luftvärmepump är mer effektiv, tyst och tålig än en som är underdimensionerad.

Inför köpet

När du ska välja rätt luft-luftvärmepump krävs det att du tänker på följande saker:

- Vad för dimension ska din luft-luftvärmepump ha? Tänk på att en överdimensionerad värmepump är mer effektiv och tyst, samtidigt som den inte slits ut – som en underdimensionerad, överarbetande luftvärmepump riskerar att göra. Se till att du har en i rätt dimension, anpassad för husets storlek och förutsättningar.

- Vad för SCOP-värde behöver du ta hänsyn till? Detta värde indikerar hur effektiv din värmepump är när den arbetar på nominell effekt. Desto högre SCOP-värde desto bättre effekt.

- Var ska du placera din luft-luftvärmepump? Kom ihåg att det vanligtvis finns flera bra ställen i huset där du kan placera din värmepump. Se till att mäta så att den får plats.

- Vad för funktioner vill du ha? AC, luftrengöring eller underhållsvärme? Det finns många olika funktioner som passar olika behov.

Beställ en Bosch luftvärmepump

När du beställer en luftvärmepump från oss får du full garanti på både produkten och installationen. Vi har ett av Sveriges största nätverk av installatörer och erbjuder därför både installation och service över hela landet. Det är för att du som kund ska få en smidig helhetslösning när du vill ha ett behagligt inomhusklimat, sommar som vinter.

Ring, så svarar vi!

Hör av dig till oss redan idag om du har några som helst frågor eller funderingar. Vi kan luft-luftvärmepumpar och bistår dig gärna när du ska göra din investering för huset, klimatet och plånboken. Välkommen!

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.